Háziorvosi ellátás

Rendelés:
A betegek fogadása telefonon előzetesen
egyeztetett időben történik.

A szabad orvos-választás alapján kerülnek hozzánk azok a személyek, akik itt kívánják az egészségügyi alapellátást igénybe venni.

A háziorvosi szolgáltatásra vállalkozásunknak finanszírozási szerződése van, tehát az igénybe vétel a beteg számára díjmentes.

Alapelvünk a betegségek megelőzése, az egészség megőrzése, az egyéni egészségtudatosság fejlesztése, a kialakult betegségek esetén az állapot rosszabbodás és a szövődményes állapotok, társbetegségek kialakulásának elkerülése.

Módszerünk: a szűrővizsgálatok elvégzése, az életmód és szokás-rend befolyásolása az egészség megtartása vagy helyreállítása céljával. Gyógyszeres vagy természetes kezelésekkel az egészségi állapot javítására törekszünk, de ehhez szükséges az érintett személy együttműködése és aktivitása is. A módszerekre megtanítjuk.

Határidőzzük az ellenőrző vizsgálatok idejét, hogy a gondozási munka sikeres legyen. Biztosítjuk betegeink részére a szükséges vizsgálatokhoz a beutalást és az előjegyzési idő megkérését. Részt veszünk abban az egészségügyi számítógépes hálózati munkában, amelynek segítségével a pécsi fekvőbeteg-intézményekben elvégzett vizsgálatok adatait átkérjük. Ezzel fáradságtól szabadítjuk meg betegeinket.

Kellő időt tudunk fordítani minden hozzánk fordulóra, háziorvosi rendelőnkben a megjelenéskor egy betegre jutó idő 10-15 perc alkalmanként. Igy módunk van a leletek értékelésének szempontjait és a szükséges egyéni teendőket is megbeszélni.

Keresőképtelenség esetén elvégezzük a gyógyítás mellett a pihentetés adminisztrációját. Betegeinket tanácsadással segítjük az állapot-romlással kapcsolatos lehetséges eljárások igénybe vételét illetően.