Fogyókúra

Rendelés:
A betegek fogadása telefonon előzetesen
egyeztetett időben történik.

Fogyókúra: Fül-akupunktúrás módszerrel és diéta, életmód, természetes szerek alkalmazásával.

Fül akupunktúrás fogyókúra: Testsúly, magasság és testzsír tartalom meghatározás alapján a test-tömeg (body-mass) index kiszámítását követően egy hétig hatásos tartós akupunktúrát helyezünk el az egyik fül-kagylóban a műszerrel meghatározott alkalmas pontokon. Hetenként váltogatjuk a füleken a kezelést. Összesen minimum 4 hetes kezelés szükséges a tartósan megmaradó súlycsökkentés megindításához, hetenkénti súly és testzsír ellenőrzéssel.

A kezelés hatására az étvágy csökken, a jóllakottság érzés korábban jelentkezik, könnyebbé válik az elfogyasztott táplálék mennyiségének csökkentése. Megbeszéljük a kívánatos diétás szempontokat, a kiegészítő szokások változtatását, a stressz érzékenység befolyásolásának módszereit. A módszerrel heti fél- egy kilogramm fogyás érhető el, tehát az első hónapban 1-2 kilóval lesz könnyebb a fogyókúrázó. Ennél gyorsabb fogyás csak látszólagos eredményt ad, mert rövid idő alatt vissza is rakódik a zsírréteg. A kezeléshez valamilyen rendszeres mozgás is szükséges, hogy a lecsökkent zsírréteg helyén az izom-tömeg erősödjön. A kitűzött cél-súly eléréséhez az akupunktúrás kezelés ismételhető, semmiféle ártalmat nem okoz még esetleges betegség fennállása esetén sem, és bármilyen gyógyszerrel kombinálható.
Egy év alatt 10 kg tartós testsúly csökkenés érhető el.


Diétás, tápszeres életmód váltásra alapozott fogyókúra: Az általunk ajánlott tápszer OÉTI által ellenőrzött minőség, mely az előírt elfogyasztott mennyiség esetén tartalmazza az adott étkezéskor szükséges vitamin, fehérje és kalória bevitelt. A tápszert naponta 2 alkalommal kell fogyasztani a szokásos táplálék helyett. Egy alkalommal (ebéd vagy vacsora idején) a szokásos ételeket fogyaszthatja a fogyni vágyó személy. Csupán arra kell figyelnie, hogy zsír és cukor szegény módon legyen elkészítve. Gyakorlatilag a szokványos nagyüzemi előállítású vagy nem ünnepi otthoni táplálék megfelelő. A tápszer összetétele biztosítja, hogy az egész kúra során éhségérzet nem jelentkezik, tehát nem kell szenvedni.

Viszont szabad zöldséget és nem túl édes gyümölcsöt, tejtermékeket fogyasztani délelőtt és délután. Fontos a kellő mennyiségű (minimum 2 liter) napi folyadék fogyasztása, mely ne tartalmazzon cukrot, tartósító szert és szénsavat. Lehet bármilyen tea, vagy csapvíz, CO2 mentes ásványvíz. Kóla és egyéb energia italok mellőzendők. Fontos része a napi fél órás rendszeres mozgás, mely lehet torna, úszás, kerékpározás, gyaloglás vagy séta. A szokásos szobai eszközök is megfelelőek.
A módszerrel havonta egy kg testsúly csökkenést érhetünk el, mely a több hónap alatt kialakuló étkezési és mozgás - szokás változás miatt tartósan megőrizhető.